Intresse eftersökes...30/8-2010-

Dagens löpsedel i lokaltidningen satte snurr på mitt huvud...
"De är rikast i Huddinge"

Tänk efter nu? Är vi verkligen så jävla intresserade av vem som är rikast? Ska vi inom kort börja se löpsedlar som lyder: "De är fattigast i din kommun"? DET hade minsann höjt på fler ögonbryn än mina kan jag garantera!
Är fattiga människor mera ointressanta? Har de inte samma nyhetsvärde som rika?
Jag tycker mig se ett mönster...när det gäller inrikesnyheter vill vi (tydligen) veta vem som har fetaste bankkontot, vem som bor i dyraste villan, vem som har störst årsinkomst och vem som slänger ut mest pengar på idiotier men...MEN...när det gäller utrikesnyheter så verkar fattigdom och misär vara det hetaste nyhetsstoffet?!
Bottnar allt i en önskan att glömma bort hur vi faktiskt har det även i Sverige?
Vill vi glömma att det i Sverige går hemlösa barn från husvagnsområden till skolan varje dag?
Vill vi glömma att ca 60.000 barn i Stockholm lever under existensminimum? (Don`t take my word for it, det stod i Metro).
Vill vi låtsas att det bara händer "dom" och inte oss...?

Vad är det då för bubbla vi innesluter oss i?

Jag tycker inte att en människa per automatik blir intressant bara för att den har pengar. Nej tvärtom!
För mig har det gått så långt att jag delar upp rika.
De s.k. "noveau riche" (första-och andragenerationens rika) är direkt osmakliga. De fattar inte att pengar förpliktar utan strör det bara runt sig när det finns så många som behöver.
S.k. gamla pengar då? Jo ja...de allra flesta är välutbildade beresta människor som aktar sig noga för att döma andra. Två generaliseringar med hygglig pricksäkerhet :-P
Och sen då?
Mer intressant än så blir det ju inte när vi bara ska utgå ifrån en människas nyhetsvärde pga deras inkomst.

Näää pengar imponerar inte på mig. Pengar är ett nödvändigt medel för mig att leva det liv jag vill leva men det gör mig inte mera intressant på något sätt.
Det som imponerar på mig är medmänsklighet, ömhet, vänlighet, respekt för sig själv och andra, att vara god inifrån, livsglädje, styrka, moral osv osv...
Sånt kan inte pengar köpa. Inte nu, inte någonsin!

Dagens åsikt: "sjukt många sugiga journalister i Sverige tydligen". 

Suddans

En titt in i ett snurrigt huvud som ställer alldeles för många frågor och som uppenbarligen kräver för mycket av sitt samhälle.

RSS 2.0