I dagarna tre... 26/9-2010-




I veckan fyllde min minsting 3 år...svårt att greppa att tiden flyger iväg så fort. Det känns ju som igår när han precis var född, och nu är han stora killen som klarar så mycket själv.
Bitterljuvt är det att vara förälder och man är fast i en paradoxal tillvaro av att vilja se sina små växa upp men samtidigt vilja bevara dom små för evigt.
Jag är tacksam för mitt goda minne!
I mitt minne är han alltid liten liten och mitt minne lagrar på något märkligt sätt de ljuva stunderna...den där spontana blöta pussen man får eller när man ser sitt barn le av förtjusning över att mamma är knasig och hoppar i vattenpölar... men minnet sållar bort skriknätter, trotsattacker och annat som i längden är ovikitigt.
Enligt gammal svensk tradition firades vår guldhåriga ängel av mig och storebror på sin födelsedag, av alla oss andra ett par dagar efteråt och sedan igår med tårta, presenter och ballonger en masse. Vi firade i dagarna tre...

Den senaste tiden har varit så fylld av händelser så jag haft svårt att sammanfatta och ens finna tid att skriva ner det men vi har haft ett banbrytande genombrott när det gäller Little Big Man.
Jag har den senaste veckan infört en totalt socker- och mjölfri diet i vårt hushåll. Då talar jag om vitt mjöl, vitt ris, vit pasta osv.
På ett dygn försvann min lille sons trotsattacker och ersattes av en normalare form av auktoritetsprövning av förälder. Den är inte alltid så enkel den heller men fa-an så mycket enklare än en trotsattack inledd av en "socker/kolhydrat-rush"!
Han är lugnare, fogligare och mår bättre överlag. Min "socker-mage" har börjat ge sig så smått, den har liksom sjunkit ihop lite och jag ser inte längre ut som om jag är i nionde månaden...kanske mera som i sjätte? :-)
Stora sonen sover bättre och har bättre mage.

Kombinationen socker och vita stärkelserika kolhydrater är rena giftmordet!!
Googla och läs på och ändra livsstil är mitt råd till den som vill må bättre.

Dagens motto: "Läs på förpackningen".

P.S.
Lite komiskt att trasha socker i olika former i texten men ha en bild på en tårta invid rubriken hehehe D.S.

Suddans

En titt in i ett snurrigt huvud som ställer alldeles för många frågor och som uppenbarligen kräver för mycket av sitt samhälle.

RSS 2.0