Uprising! 13/2-2011-

I en tid som vår....där ropen skalla från folk i all världens hörn så slår det mig att jag är så glad över att få leva nu. Just NU!
I dagarna har det egyptiska folket kullkastat sin regering och krävt demokratiska rättigheter, Tunisien likaså och döm om min förvåning när det ikväll visades bilder på nyheterna av italienska kvinnor som demonstrerar för lika rättigheter mellan könen.
En kvinna sa: "Vi vill inte bli sedda som matronor eller pinuppor...bara människor".
Det var fint uttryckt men det skrämmer mig lite att mina pojkar ska växa upp i en värld där det år 2011 FORTFARANDE inte är en självklarhet med demokratiska medmänskliga rättigheter.
Men ändå...jag är så glad över att få leva och se dessa förändringar som mina barnbarn kommer att få läsa om i sina nytryckta historieböcker med glansiga sidor.
Jag är glad över människans okuvliga överlevnadsinstinkt och hennes oböjliga strävan efter frihet!
Jag är glad över att få leva i en tid när jag får bevittna despoters fall, ideologiers kollaps och den enskilda människans makt över etablissemanget.
Stolthet är en känsla som sveper över mig när jag tänker på alla dessa människors gemensamma strävan att oavsett priset skapa en värld där de kan leva ett liv de kan vara nöjda med.
Det får mig osökt att tänka på människor som skyller sin trasiga tillvaro på "trasiga leksaker"...ta en titt på det som hänt de senaste veckorna i världen säger jag. Man kan egentligen inte skylla på att man inte kan eller inte har medel.
När omständigheterna är tillräckligt illa så ligger det i mänsklighetens natur att slå sig fri, att krossa bojorna som binder och att skrika ut i likhet med William Wallace " You can take my life but you can never take my FREEDOM"!!!

Berlinmurens fall, Sovjetunionens upplösning, Egyptens frigörelse mm mm....jag har levt och sett det. Och jag gläds varje gång människans överlevnadsinstinkt och rätt till frihet vinner.
My heart goes out to you!!

Dagens låt:  http://www.youtube.com/watch?v=X2W3aG8uizA

Suddans

En titt in i ett snurrigt huvud som ställer alldeles för många frågor och som uppenbarligen kräver för mycket av sitt samhälle.

RSS 2.0